Medlemsundersøkelse 2018

Vi trenger innspill og synspunkter fra våre lokale foreninger og medlemmer, for å belyse situasjonen, og for å sikre at Norges Guideforbund blir hørt og tatt med i debatten som går lokalt og sentralt.

KARTLEGGINGEN ER AVSLUTTET

Til Styrene i lokalforeningene i NGF |Enkeltmedlemmer i NGF | Medlemmer i lokale guideforeninger
 

Kjære tillitsvalgte og medlemmer

Vi er langt ut i sesongen, og vi opplever fortsatt sterk vekst i turistnæringen. Vi mottar rapporter om at mange av våre medlemmer har svært travle dager og at oppdragene står i kø. Det ligger an til rekorder for femte år på rad. Vi ser at medlemmer har ID kort rundt halsen, men også caps fra Norges Guideforbund på hodet. Vi vil minne om at vi fremdeles har både hvite og blå capser på lager. En norsk guide med sitt daglige arbeidsantrekk iført caps fra NGF er et vakkert syn både i byen, ved fjorden, på fjellet eller foran i bussen!

Det skjer mye landet rundt i forbindelse med turistsesongen. Det er oppslag i media og det pågår store debatter lokalt og sentralt. Guidene som står midt oppe i alt det som skjer, og som er ekspertisen på forholdene lokalt, er ikke i særlig grad med på å prege debatten. Enkelte av våre foreninger og styret i Norges Guideforbund er blitt kontaktet av media og myndigheter for å gi kommentarer til aktuelle saker. Vi trenger innspill og synspunkter fra våre lokale foreninger og medlemmer, for å belyse situasjonen, og for å sikre at Norges Guideforbund blir hørt og tatt med i debatten som går lokalt og sentralt.

Vi har laget en liten spørreundersøkelse med utgangspunkt i aktuelle saker. For de enkelte områder i undersøkelsen har vi lagt ved noen artikler eller dokumenter som belyser problemstillingen vi ønsker at dere svarer på. Vi håper dere vil ta dere tid til å svare. Resultatene av spørreundersøkelsen blir bekjentgjort til de som svarer, og den vil selvfølgelig bli organisasjonsmessig behandlet i ledertreff.