Guidenes koronatider - en hilsen fra Trondheim

Plutselig ble det bråstopp for guidenes normale hverdag: passasjerer fra Hurtigruten strømmer ikke til byen, Nidarosdomen holder stengt, møter avlyses, turer avbestilles.

Koronatider i Trondheim

Kjedelig, men nødvendig. Så kommer testkjøringen av ulike online løsninger, hvilken duppeditt kan brukes til hva, funker det i det hele tatt, har jeg slått på mikrofonen, kan du høre meg? Det snødde nesten hver morgen, en hel måned, været ute fristet ikke særlig. Det er bare å konkludere: må vi holde oss inne, kan vi vel like gjerne gjøre det nettopp nå. 

Tross innetiden er det umulig å ikke se framover. Like før det hele brøt ut syklet jeg i den svake vårsolen fra midtbyen (møte om NTW) til havna (guideoppdrag). Det kan det ikke være slutt på, nemlig syklingen og guidingen. 

På siden driver vi den lille bedriften “SykkelKnut” startet for noen år siden, Trondheim Bike Tours - Sykkelguide. Ny konstellasjon, nye arbeidsrelasjoner, men vi har det artig sammen og liker jobben. Vi så fram til å kunne starte en utvidet sesong. For første gang fikk bedriften bestilling på guidet sykkeltur for cruise i mars allerede. Det ble ikke noe av den sykkelturen den 14. mars. Den ene avbestillingen kom etter den andre. Noen har ombooket til 2021. 

I år må nok verdens reiselystne finne seg kortreiste reisemål. Det gjelder nordmenn også. Da er det bare å tilrettelegge tilbudet. Det er jo så mye vi har å vise fram i skjønne, store lille Trondheim!

Etter å nylig ha skrevet ferdig ulike tekster på engelsk, skal de nå skrives på norsk. Vi gir oss ikke. Nødvendige tiltak innføres, gruppestørrelsen minskes, nye turer skal på plass. I tillegg til vårt “vanlige liv” med hvert vårt hjemmekontor og hjemmeundervisning (og alt det medfører...) driver vi med brainstorming, webinarer, arbeidsmøter, dokumenter, fordypning, bilder, osv. Facebook har vi vært “venner” med fra før, men nå er vi også på instagram. Det er del & lik og hashtag [#trondheimbiketours] som gjelder. Veldig mye av det administrative gjenstår, men vi har ihvertfall startet prosessen. Sakte men sikkert tar vi guidens liv tilbake, og når turistene triller inn, står vi klare til å vise dem rundt. 

 

På gjensyn,
Adrien Safranka
autorisert Trondheim-guide

@trondheimbiketours

@trondheimguide

Trondheim Guide Service & Sykkelguide
Trondheim sykkeltur
Trondheim sykkeltur med Adrien som guide, ved Erkebispegården