Maihilsen

Ja, nå er sesongen i gang og det er nok flere enn meg som gleder seg til å spre kunnskap og opplevelser til alle turistene!

Maihilsen 2015

Foto lånt hos Trondheim Guideforening - tatt 17. mai 2015.

Kjære Guidekollega!                                                                                                      Ålesund mai 2015

Ja, nå er sesongen i gang og det er nok flere enn meg som gleder seg til å spre kunnskap og opplevelser til alle turistene! Det er jo derfor vi har valgt dette flotte yrket: kontakten med de som besøker oss, de som ønsker genuin informasjon om hva vi har rundt oss og som er så glade fordi vi gir dem fine minner til å ta med hjem. 

Cruiseundersøkelsen til Innovasjon Norge som kom i februar i år, fortalte tydelig at cruiseturistene som kommer til Norge ønsker å oppleve fjord, fjell, natur og kultur. Den forteller også at det å ha gode formidlere høyner denne opplevelsen flere hakk. Som NGF-guider er vi med på å gi turistene det de setter høyeste på listen ved Norges-besøket. 

Hvem som helst kan guide i Norge og også i år har vi fått utfordringer når det gjelder å tilby guidetjenester. Dessverre kan ikke NGF bare gå ut og si at dette ikke må skje. Vi må værer litt smartere og finne gode måter få oppmerksomhet på. Nå i vår har vi levert et innspill til den nye Stortingsmeldingen som dere også kan lese på nettsidene våre. Her ønsker vi å sette fokus på sertifiseringsordninger for guider og håper at regjeringen i den nye meldingen gir signaler om at det også er et ønske fra myndighetene.  

I tillegg jobber vi opp mot ulike aktører slik at de skal bli bevisst på viktigheten av at det må leveres kvalitet i alle ledd. Hvis Cruiseturistene ikke er fornøyd så vil ikke selskapene prioritere Norgesturer for skipene sine. For NGF er det viktig at det blir synliggjort at en del guider ikke leverer det som bør forventes av en guide i Norge.

I denne forbindelse er det viktig at vi alle beskytter vårt eget guideprodukt og ikke deler den genuine lokalkunnskapen som vi har slik at nye uerfarne guider kan overta vår guiding. Vi får ofte høre utrolige guidehistorier som 3. person. Ikke bring slikt videre, det vil vi tape på i lengden, men rapporter gjerne ting som du selv opplever. Jeg har selv alltid vært veldig nøye på bare å fortelle videre det jeg selv har opplevd, eller at jeg har direkte fra den som har opplevd det.

Nettsidene og FacebookVi ønsker at flere medlemmer bruker nettsidene og følger oss på facebook.no/ngf. Medlemssidene skal gi deg nyttig oppdatering, ny kunnskap og tilgang til viktige dokumenter. Er du klar over hvor mange gode linker du kan finne i Litteraturlisten.

Trykk her norgesguideforbund.no/medlem og du går videre med følgende brukernavn: medlem og passord: ngfmedlem000

Vi har laget en egen «si din mening» og der kan hver og en av dere komme med spørsmål, etterlysninger, hjertesukk eller lignende.

Har du tatt noen gode bilder av guider, severdigheter eller spennende steder, send de til oss, med navn på den som har tatt bildet.

Lykke til med guidesesongen! Husk at det er turisten bak i bussen som er den viktigste personen når du formidler det du ser på turen!

 

God sommer!

Kari

 

Trondheim Guideforening