Desemberhilsen

Til alle NGF-medlemmene

En riktig God Jul og et Godt Nyttår til dere alle fra Styret!

Desemberhilsen 2014

Julen er her og det er tid for hygge og litt ettertanke. For noen guider er det også arbeid vinterstid og her i Ålesund har vi cruisebåt den 23. Ellers er jo Hurtigruten trofast for noen av våre medlemmer.

I høst har vi endelig fått oppgradert våre nettsider og vi håper at vi til neste år kan bruke sidene mer aktivt enn vi har kunnet gjøre hittil. Det er imidlertid også avhengig av dere medlemmer. Bruk sidene og send inn tekst og bilder som dere vil dele med andre. Vi har fått et fotogalleri og der har vi lyst at dere guider sender inn egne bilder fra distriktet og fra guidesituasjoner. Det kan bli flott reklame for oss alle. Vi vil legge ut informasjon på medlemssidene om hva du må passe på når du sender inn bilder. Bildene skal i utgangspunktet krediteres fotograf, men kan også legges ut anonymt. Web-ansvarlig skal ha navn på fotografen. Husk medlemssidene har brukernavn: medlem og passord: ngfmedlem000.

På nettsidene våre ser dere også annonsering av kurs. Kjenner du noen rundt omkring i landet som du mener passer til å bli guide? Vi trenger nye guider, så driv reklame for guideyrket!

Ledertreff ble arrangert i november med meget godt oppmøte. Møtet viste at dette er nyttig både for styret og for foreningene. I desember ble det arrangert en Guidesamling i Tromsø. Her møtes ulike guide-organisasjoner og dette var den tredje samlingen i løpet av 2 år. Konklusjonen etter dette siste møtet er at det skal lages en oversikt over alle som har sertifiseringsordninger. Dette skal så presenteres for myndighetene og for reiselivsaktørene og da kan bl.a. Destinasjonsselskapene bruke denne for å godkjenne nye aktører i reiselivet. Det er kjekt at dette skjer etter initiativ fra Virke og NGF.

Treffes vi i 2015? Landsmøtet til NGF arrangeres på Lillehammer 6. – 8. mars og det er derfor tidligere påmelding enn vanlig. Dere finner all informasjon på www.norgesguideforbund.no . Lillehammer Guideforening har lagt opp til et godt program så jeg håper mange tar turen dit. Årsmøtet til Internordic Guideclub, IGC arrangeres også i Norge i 2015, i Drammen med Drammen Guideforening som arrangør. De har klart å få meget gunstige priser og har derfor også svært tidlig påmelding. I tillegg til IGC-medlemmer kan alle NGF-medlemmene delta som observatører. Fra nettsidene våre finner du link til Invitasjon og påmelding til IGC-møtet.

Ålesund 21.12.2014 På vegne av styret i Norges Guideforbund Julehilsen fra

Kari Steinsvik